Vraag gratis jouw offerte aan
IMG 9977

Reinigen van zonnepanelen: particulier, agrarisch en industrieel

Mensen met zonnepanelen, hebben deze investering gedaan met het oog op een lagere elektriciteitsfactuur. Daarom is het van groot belang dat de zonnepanelen optimaal blijven produceren en dus alle factoren met een negatieve uitkomst qua productie vermeden worden. Vanaf nu kan je dus ook bij ons terecht voor het reinigen van jouw zonnepanelen.

Wat moet je weten over het reinigen van zonnepanelen?

Vervuiling

Van zodra de zonnepanelen geplaatst zijn, zijn ze onderhevig aan vervuiling. Denk maar aan uitwerpselen van vogels, stuifmeel van bomen, opwaaiend stof van op de velden,… Deze vervuiling wordt niet altijd weggespoeld wanneer het regent. Door deze vervuiling vermindert de opname van zonlicht waardoor de panelen steeds minder gaan produceren.

Oplossing

Wij raden al onze klanten aan om hun zonnepanelen minstens 1x per jaar te laten reinigen. Ons gespecialiseerd team reinigt de zonnepanelen met osmosewater en een speciale borstel waardoor alle vervuiling grondig verwijderd word en dit zonder de zonnepanelen te beschadigen. Belangrijk om te weten is dat hoe kleiner de hellingsgraad van de panelen, hoe gevoeliger ze zijn voor vervuiling.

Resultaat

Wanneer de zonnepanelen tijdig gereinigd worden ben je zeker van een optimale productie aan zonne-energie. Naast de reiniging worden de zonnepanelen ook gecontroleerd op eventuele gebreken. Mochten er gebreken aanwezig zijn, wordt dit openlijk met de klant gecommuniceerd.