Vraag gratis jouw offerte aan
shutterstock 1668063934

Waarom een laadpaal?

Met een laadpaal laad je tot 8 maal sneller én veiliger je elektrische auto op dan met een gewoon stopcontact. We hebben het kiezen gemakkelijk gemaakt en begeleiden je graag in je zoektocht.

Hoe snel een elektrische auto weer opgeladen is, hangt dan ook af van het gebruikte laadpunt. Naast het laadpunt hebben ook de accu en de oplader in de auto een grote invloed op de laadsnelheid.

Wist je trouwens dat de aankoop en installatiekosten van een laadpaal voor zakelijk gebruik in aanmerking komt voor een fiscale 100% aftrekbaarheid?

Standaard opladen of snelladen?

Het opladen van een elektrische auto is eenvoudig, veilig en kan zeer snel gebeuren. De accu van een elektrische auto wordt via een laadpunt opgeladen. Er zijn diverse soorten laadpunten met verschillende eigenschappen alsook laadvermogens.

Bij het standaard of regulier opladen ben je over het algemeen langere tijd op dit soort bestemmingen waardoor er met minder vermogen geladen hoeft te worden. Daardoor kunnen de kosten voor het laadpunt relatief laag blijven.

Snelladen is bedoeld om onderweg een accu in korte tijd bij te laden, zodat lange afstanden afgelegd kunnen worden. De snelheid kan soms tot wel 100x hoger liggen dan normaal laden. Een groot verschil met normaal opladen is vooral het gebruik van gelijkstroom. Met gelijkstroom wordt de boordlader van de auto niet gebruikt, maar wordt de accu rechtstreeks door de laadpaal opgeladen. Hierdoor zijn veel hogere snelheden mogelijk dan bij wisselstroom. Snelladen met wisselstroom is mogelijk, maar het maximale laadvermogen is dan 43 kW, terwijl snelladen met gelijkstroom tot 350 kW al mogelijk is.

Eve Single S line white cable front

Standaard EV opladers

Iedere EV kan opgeladen worden aan een regulier laadpunt.
Deze laadpunten staan op bestemmingen waar vaak langere tijd verbleven wordt. (vb thuis, op het werk, op een openbare parkeerplaats, bij hotels of restaurants) De laadpunten leveren meestal een vermogen tussen 3.7 en 11 kilowatt (kW). Dit komt neer op 20 à 60 kilometer aan toegevoegde actieradius per uur.

EV Snelladers

Snelladen wordt in principe alleen maar onderweg gedaan. Bij snelladen gaat het maar om één ding: in een zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk actieradius toevoegen. Snelladers staan dan ook vaak langs snelwegen en andere hoofdwegen, bijvoorbeeld bij tankstations. Tijdens het snelladen blijf je in principe in de buurt van de auto omdat je snel weer weg kan. De laadvermogens bij snelladen kunnen bij moderne EV’s oplopen tot 175 of zelfs 350 kW. Dat betekent dat je binnen een korte tijd je reis weer kunt vervolgen.

Eve Single Proline cable front
EV Charger 1000x798 3

Omvormers met geïntegreerde EV-oplader

Met een omvormer met geïntegreerde EV-oplader kan je jouw elektrische auto (EV) direct met zonne-energie opladen wat betekent dat je het verbruik van duurzame energie kan maximaliseren en de elektriciteitskosten verlagen.
Het opladen gebeurt 2,5 keer sneller dan een standaard oplader.
De omvormer met geïntegreerde EV-oplader levert aanzienlijke kostenbesparingen op met betrekking tot apparatuur en installatie.
>> BEKIJK DE VIDEO